ETRANS-M Serisi Ayrık Tip Elektromanyetik Debimetre

Ayrık tip elektromanyetik debimetreler, 5 µS/cm üzerindeki iletkenliğe sahip tüm sıvılarda güvenilir ve hassas ölçüm imkanı sunar. Demineralize su için minimum iletkenlik 20 µS/cm'dir.

Korozif sıvılar için farklı sensör seçenekleriyle uzun ömürlü ve sağlıklı ölçüm yapılabilir. İç kaplama malzemesi olarak kauçuk veya PTFE (Teflon) tercih edilebilir.

Gelişmiş kullanıcı arayüzü ile yoğunluk, debi birimi, sıcaklık ve proses iletkenliği ayarları kolayca yapılabilir. Kullanıcı dostu menü, 4 seviyeli şifreleme ile güvenliği artırırken, tek ekranda debi, iletkenlik, toplam çalışma saati ve alarm durumları izlenebilir.

Ayrık gösterge sayesinde elektronik kutu, kablo bağlantısıyla istenilen konuma yerleştirilebilir ve debimetreden bağımsız bir noktadan gözlemlenebilir. Ayrı elektronik tasarımı sayesinde gövde tamamen IP68 koruma sınıfına sahiptir, böylece zorlu saha koşullarında bile güvenilir performans sunar.


Teknik Özellikler
 Çap:  DN10...DN3000
 Ölçüm Aralığı:  0,2 ... 12 m/s
 Hassasiyet:  ±%0.50 veya ±%0.2 (Ölçülen Değer)
 Proses Sıcaklığı:  Ebonit -10°C...+60°C / Teflon(PTFE) -20°C...+150°C
 Proses İletkenliği:  >5 µS/cm (demineralize su için >20 µS/cm)
 Proses Basıncı:  PN10, PN16, PN25, PN40, PN63, PN100 (boru çapına bağlı olarak)
 Besleme:  85-265 VAC 50-60Hz, 24 VDC, Opsiyonel Pilli
 Çıkış:  Puls, Frekans, RS485 MODBUS, 4...20mA, (Opsiyonel HART)
 Alarmlar:  1x pasif puls (12-36VDC, 100 mA, 1,5 kΩ) (Boş Boru, Sensör Hatası, Limit Aşımı seçeneklerinden biri seçilebilir)
 Düz Boru Mesafesi:  Debimetrenin 5x DN önünde, 3x DN arkasında mesafe olmalıdır
 Gösterge:  4 tuşlu 3 Satır 30 basamaklı LCD
 Opsiyonlar:  Paslanmaz Çelik Gövde, Hareketli Flanş, Wafer Tip

 
 

Elektromanyetik Debimetre Yerli Üretim ile Ne Sağlıyoruz?
  • Ölçüm stabilitesi önemli oranda artırıldı.
  • Düşük iletkenlik ve yüksek yoğunluk olsa dahi ölçüm tepki hızı yüksek oranda artırıldı.
  • Elektrot malzeme güvenliği üst düzeye çıkartıldı.
  • DN15-DN3000 üretim tesisi ile temin süreleri minimuma indirildi.
  • LCD gösterge çözünürlüğü artırıldı.
  • Ürün elektroniği revize edilerek daha iyi, daha kararlı, daha sağlam hale getirildi.
  • Teknik destek kapasitesi arttırıldı ve arıza destek ve çözüm süreleri kısaltıldı.
  • ISO/IEC 17025 Belgesine sahip kalibrasyon laboratuvarımız sayesinde, ürünlerimiz her zaman doğru ve güvenilir ölçüm sonuçlarıyla kalibre edilerek müşterilerimize sunulmaktadır.
Elektromanyetik Debimetre Nasıl Çalışır?

Elektromanyetik akış ölçümü, manyetik alan prensibine dayanan bir akış ölçüm yöntemidir. Bu prensibin fiziksel temelleri, 1831 yılında İngiliz fizikçi Michael Faraday tarafından manyetik alan yardımıyla elektrik akımı üretilebileceğinin keşfi ile atılmıştır. 1941 yılında ise İsviçreli mucit Bonaventura Thurlemann, bu bilgiyi borulardan geçen iletken sıvılara uygulayarak dünyanın ilk elektromanyetik akış ölçerini üretmiştir.

Her elektromanyetik debimetre, ölçüm tüpü boyunca sürekli bir manyetik alan oluşturan iki bobine sahiptir. Bobinler üzerinden geçen elektrik akımı, boru içindeki iletken sıvıyı etkileyerek bir elektriksel gerilim oluşturur. Bu gerilimi algılayan iki elektrot, ölçüm tüpünün içine dik bir şekilde yerleştirilmiştir. Elektrotlar, iç yüzeydeki yalıtkan malzeme ile iletken sıvı ve metal tüp arasındaki kısa devreyi engeller.

Akışın olmadığı durumda, elektrotlar arasında herhangi bir elektriksel gerilim oluşmaz, çünkü iletken sıvı içerisinde negatif ve pozitif yüklü iyonlar eşit miktarda dağılmıştır. Ancak akış başladığında, manyetik alan sıvı içindeki yüklü iyonlara bir kuvvet uygular ve iyonlar zıt yönlere ayrılır. Bu ayrılma sonucu elektrotlar arasında elektriksel bir gerilim oluşur. Bu gerilim, hat içindeki akış hızı ile doğru orantılıdır.

Akış hızı arttıkça, yüklü iyonların ayrışması ve elektrotlar arasındaki gerilim de artar. Akış hızının belirlenmesinde kullanılan ölçüm tüpü hacmi ve hız bilgisi ile anlık debi hesaplanabilir. Elektrotlar, ortamda bulunan manyetik gürültüyü de algılayabilir; bu gürültü sinyalinin gerçek ölçüm sinyalinden ayırt edilmesi gerekir. Bu yüzden manyetik alan, darbeli doğru akım kullanılarak oluşturulur. Doğru darbeli akım, yüklü iyonların elektrotlar arasında sürekli yer değiştirmesini sağlayarak manyetik gürültüyü ortadan kaldırır ve hassas, kararlı bir akış ölçümü yapılmasını sağlar.

Basitçe ifade etmek gerekirse, elektromanyetik ölçüm prensibi ile debi bilgisi aşağıdaki formül ile hesaplanır:

Teknik Bilgi Alın

Lütfen çerez politikasını okuduğunuzu ve kabul ettiğinizi onaylayın.

Çerez Sözleşmesi